Χρόνος Προετοιμασίας: 10 '
Βαθμός Δυσκολίας: Eύκολο
Χρόνος Μαγειρέματος: 60 '
Μερίδες: 14

Υλικά Συνταγής

  1. 5 φύλλα χωριάτικα
  2. 700 γραμ. φέτα
  3. 300 γραμ. μυζήθρα
  4. 4 μεγάλα αυγά
  5. 800 γραμ. φρέσκο γάλα
  6. 250 γραμ. λάδι
  7. φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε αυτή την παραδοσιακή τυρόπιτα με φέτα και μυζήθρα, λαδώνοντας πρώτα ένα ταψί 35 εκ.

Χτυπάμε τα αυγά με το λάδι και το γάλα. Τρίβουμε τα τυριά σε μπολ και πασπαλίζουμε με πιπέρι. Στρώνουμε ένα χωριάτικο φύλλο λίγο τσαλακωμένο. Ραντίζουμε με μείγμα αυγών και πασπαλίζουμε  με τριμμένα τυριά.

Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις. 4 στρώσεις φύλλο, αυγά και τυρί. Καλύπτουμε με το τελευταίο φύλλο. Γυρνάμε τις άκρες προς τα μέσα.

Περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα γάλα-αυγό. Τρυπάμε όλη την επιφάνεια με πιρούνι, όχι όμως και τη βάση της πίτας. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, βάζοντας το ταψί στην κάτω σχάρα, στους 180 βαθμούς C, για περίπου μια ώρα να ροδίσει καλά.

 

Πηγή: argiro.gr

Start typing and press Enter to search

Καλάθι Αγορών